Pladeselskabet

20. februar 2015

Det Gode Liv

TV-2

Det Gode Liv

Udkommer fredag d. 27. Februar 2015

 

Det Gode Liv – Hvad er det? Det er først og fremmest det 18. studiealbum fra TV-2s hånd, siden bandet blev dannet i 1981. Og så er det ifølge bandets frontfigur, Steffen Brandt, ”Det liv der er”. Heldigvis uddyber han med ordene: Det er osse de muligheder du ser eller må kæmpe for at realisere. Det gode liv er de valg man træffer og den pris man betaler.

 

Det Gode Liv indeholder 11 sange, alle med udfordringen af TV-2s signaturlyd som bærende element og traditionen tro med nye legekammerater om bord. En arbejdsform, som drevet af bandets nysgerrighed og vilje til evig udvikling og fremdrift, efterhånden er blevet et fast element i den kreative proces.

 

- Musikalsk har bandet altid ønsket at udfordre sig selv ved hele tiden at invitere nye gæster med i arbejdet på at redefinere lyden af et orkester, der har spillet sammen i over 35 år. Erkendelsen af at være dem vi er, har aldrig måtte stå i vejen for et ambitiøst krav om at være i sync med tiden, fortæller Steffen Brandt om de to nye producere, Andreas ”Maskinen” Sommer og Mads Bjørn og fortsætter: Et helt nyt samarbejde med de to producere har denne gang forsøgt at præcisere et udtryk, som prioriterer klarhed og tyngde med enkelhed og energi.

 

TV-2 mødte Andreas Sommer i forbindelse med SHOWTIME turen hvor han og Marie Key spillede support –- Med ham bag lap-toppen tørnede to ret så forskellige verdener sammen i en konstruktiv dialog. Mads Bjørn havde på et tidspunkt sendt et remix af en TV-2 sang og for sjov gav vi ham en eftermiddag sammen med en sangskriver og dennes akustiske guitar. To år og en masse diskussioner senere var han medproducer på “Det gode liv” i et helt nyt samarbejde med Andreas.

 

På albummets 11 sange er kærlighed et gennemgående emne. - Forstået i videste forstand. Kærligheden viser sig gang på gang ikke bare at overvinde, men osse overleve alt. Den er en katalysator for de store uafklarede spørgsmål, som ikke har andre steder at gå hen. Kærlighedssangen i klassisk betydning indeholder mere end den nøgterne afdækning af parforholdets kampzoner. Længslen, savnet og ensomheden som en stærk og vedholdende del af livet glider ind og udvider det tilsyneladende indlysende enkle pop-omkvæd: Hvorfor har du forladt mig over i retning af forfatteren Per Højholts galgenhumoristiske spørgsmål: Hvorfor skal vi omsider dø??? Men inden da er der et liv, der skal leves og en tilværelse, som skal afsøges for chancer man KUNNE have overset. Og dybder man kunne forsvinde i. Vi hører allerede børn synge med på den første single Frys, og  med en uangribelig intuition fornemme hvad der venter derude…

 

Albummet Det Gode Liv udkommer fredag d. 27. Februar (på vinyl den 23.3.) og d. 1. marts spiller TV-2 releasekoncert på Walthers, i Skanderborg. Stedet for koncerten er valgt af bandets fans som har haft mulighed for at stemme mellem fem forskellige byer. Om de 11 numre på albummet fortæller Steffen Brandt:  

 

- Når jeg sidder her og ser hvilke sange, der er sluppet igennem nåleøjet kan jeg konstatere, at de alle forsøger at afdække vilkåret, det moderne menneskes heroiske forsøg på ikke bare at overleve, men undervejs med en beundringsværdig stædighed osse at definere det gode liv. I praksis. I drømmen. I forestillingen. I håbet.

 

På albummet er der flere gæster, blandt andre den danske hollywoodstjerne Connie Nielsen.

- Det har gennem tiderne været en fast tradition hos bandet, at invitere gæster i studiet og på landevejen. Ret tidligt i forløbet med det nye album sad vi og snakkede om hvem vi gerne villle prøve at samarbejde med. Jeg kom til, som børn og fulde folk jo af og til gør, at tænke højt og sagde: Connie Nielsen. Vi har altid beundret hendes approach, hendes stil og hendes integritet. At overleve så mange år i en verden værre end vores, kræver sin kvinde.  Vi spurgte hende og hun  svarede: ”Ja”. Og selvfølgelig mødte vi hos Connie Nielsen en indlevelse og et nærvær, som fuldstændig svarede til det billede vi havde af hende. Blandt de øvrige gæster på albummet er Panamah, Jørgen Leth og Aalborg Symfoniorkester.

 

Den første single fra albummet var popsangen ”Frys”, som udkom i starten af januar og som TV-2 optrådte med ved Danmarks Indsamlingen, på DR1.

 

Bandets seneste studiealbum, Showtime, udkom i februar 2011, blev certificeret platin og gik nummer 1 på hitlisten, ligesom den første single, Fuck Den Kærlighed, gjorde.

 

Lyt til Frys: tv-2.lnk.to/frys

Se lyrikvideo til Frys: musik.dk/tv2

Se fuld turneplan for TV-2: www.tv-2.dk/index-koncerter.html

Mere TV-2 på tv-2.dk og på facebook.com/tv2band

Pressekontakt: Kathleen Kai-Sørensen, tlf. +45 60608003.

 

 

   

Komponist og tekstforfatter Steffen Brandt om de enkelte sange på Det gode liv:

 

1.

TV-2 - Dig Og Så Mig (Og Så Alt Det Derude)

Mens dette skrives genlyder skuddene i mit tv fra den dag terrorren for alvor viste sit ansigt i DK.

Sangen er som skrevet direkte ind i begivenhedernes centrum:. Med en lettere omskrivning af David Byrne: Det her er ikke en sølvbryllupssang,  det her er ikke endnu en ”det går nok altsammen” besværgelse, det her er ikke en lovprisning af tilværelsens trygge rammer.

Det her er en sang om at fokusere på de værdier vi skal overleve på –inden frygten sætter ild på dit hus. 

 

2.

TV-2 - Brev Til Mona

En sang om den konfrontation der følger med erkendelsen af “at der ikke er nogen steder at søge tilflugt: The drugs don´t work”. Virkeligheden kræver handling. Eller i det mindste mod til at prøve!

Connie Nielsen giver generøst nærvær til sangen.

 

3.

TV-2 - Nu Da Vi Ikke Er Kærester Mere

Midt i håbløsheden og vreden over at miste et menneske man elsker er der alligevel en underlig overskudsagtig kraft, som løfter jeg´et op på et plan hvor den svigtedes retorik erstattes af en afslørende sårbarhed: “Er du så en andens sommerpige?”.

Jeg ved ikke hvem eller hvad der står bag dette løft, men kærligheden er mit bedste bud.

 

4.

TV-2 - Grib Karpen

De fleste af os støder med jævne mellemrum på fordringen: Carpe diem!! Og jeg skal være den første til, at indrømme at have været storleverandør af opfordringer til at kysse det nu, det satans liv. For den rene er alting rent og for den forudsætningsløse er kravet om at gribe chancen nærmest en hån. Sangen er tænkt som en tiltrængt justering af det glade budskab og et undskyld….

Panamah er her med til at løse den krævende opgave.

 

5.

TV-2 - Frys

Frys er både den kulde der rammer helt ind i hjertet og samtidig den kraft der stædigt ønsker at fastholde øjeblikket:  Nu, hvor man er tilstede og alting giver mening. Lad bare det nu vare for evigt. Please

En popsang der tillader sig, at være lidt stor i slaget.

 

6.

TV-2 - Hospitalet For Ødelagte Ting

Titlen har gennem de sidste tre år været en slags arbejdstitel på albummet. En stille hyldest til et menneske som tager alle verdens byrder på sine skuldre, et mennneske uden filter, som så smerteligt aflæser hver eneste rystelse i det liv, der ikke altid er så godt, som de synger om på plade. Heldigvis er hun omgivet af professionelle som analyserer, registrerer, diagnosticerer og skærer igennem…

 

7.

TV-2 - Sommeren Med Mig Og Monika

En sang som endnu en gang rejser spørgsmålet hvorfor vi har udnævnt alle os utilpassede, generte, oversete og barndomsprøvede til at fortælle vores allesammens historie. I dette tilfælde en bittersød erindringsforskydelse med et strejf af evig sommer i et pletfrit sind.

Heldigvis har hovedpersonen i sangen overskud nok til at synes at det er synd for alle de barndomskærester han ikke fik….

 

8.

TV-2 - Lee Harvey Oswald Helmuth

Her er mordet på Kennedy igen sørgeligt aktuelt som endnu et attentat i verdenshistorien, der skød bunden ud af uskyldens tid.

Men osse skolekammeraten Strauss, der under et trip gjorde alvor af sin drøm om at flyve, efterladende vennerne med et aldrig opklaret spørgsmål: Kunne han? Sangen forsøger gennem forskellige nedslag i jeg´ets historie at kortlægge mønstre og gode intentioner sat hårdt op mod Hoover og  Murphys uigenkaldelige lov.

 

9.

TV-2 - Bagud Af Dansen

Tager udgangspunkt i tjeneren med de store fødder, som på et tidspunkt hærgede på Mols-linien.

Sidst vi så ham gik han, takket være de store planker naturen gavmildt havde udstyret ham med, hen over vandet på vej mod Sletterhage fyr. Tilbage står vi andre med den daglige og ulige kamp mod garderoben.

 

10.

TV-2 - Den Øverste Knap

En sang der sendes afsted med en vis foruroligelse. Hvad betyder det at den øverste knap holder sammen på ens liv? Fair nok, hvis det er i betydningen af den holder én oprejst. Men at det vælter ud med alt det der er for lidt af, hvis man løsner er betænkeligt og langt mere alvorligt.

Selv har jeg en uhyggelig fornemmelse af hvad det kunne være. Men det er måske bare mig….?

Jørgen Leth læser op med oceanets stille susen i baggrunden.

 

11.

TV-2 - Berlin

Alle har stået på den der U-Bahn station til alle tider og været afskeden. Mærket afskeden. Trodset afskeden. Set ens egen og hele Europas ulykkelige historie passere revy.

Connie Nielsen gør det udholdeligt og tilsidst undsættes vi alle af et forbimarcherende hornorkester i Tiergarten, um herum!!!